Vitamina care poate reduce cu 40% riscul de cancer. Este ușor de găsit și ieftină

Data actualizării: 17 iulie 2025

Vitamina D poate reduce considerabil riscul de cancer, conform unui studiu condus de dr. Paulette Chandler. Cercetările sugerează că persoanele care beneficiază de mai mult soare, o sursă naturală de vitamina D, au o rată mai mică de deces din cauza diverselor tipuri de cancer.

Studiul „Vitamina D și Omega-3” a arătat că un aport zilnic de 2.000 de unități de vitamina D3 poate reduce riscul de cancer cu 17%.

Dr. Paulette Chandler, primul autor al studiului, a declarat:


„Aceste constatări sugerează că vitamina D poate reduce riscul de a dezvolta cancere avansate. Vitamina D este un supliment care este ușor de găsit, ieftin și care a fost folosit și studiat timp de decenii.

Constatările noastre, în special reducerea puternică a riscului observată la persoanele cu greutate normală, oferă noi informații despre relația dintre vitamina D și cancerul avansat”.

Participanții la studiu au fost împărțiți în patru grupuri:

Citește și:
  • 2.000 UI de vitamina D plus 1 g de ulei de pește pe zi
  • Vitamina D plus placebo
  • Omega-3 plus placebo
  • Placebo în loc de vitamina D cu ulei de pește

Studiul a sugerat că indicele de masă corporală (IMC) influențează rolul vitaminei D, observație susținută și de cercetările anterioare.

Inflamația cauzată de obezitate poate reduce eficacitatea vitaminei D prin modificări ale funcției receptorilor de vitamina D sau ale răspunsului la vitamina D.

De asemenea, s-a constatat că pacienții cu cancer au un nivel scăzut de vitamina D, cercetările indicând o rată de deficiență de 72% în rândul acestor bolnavi.

Citește și:
🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨