Vitamina esentiala, recomandata in perioadele stresante, pentru a sustine sistemul imunitar si functia cerebrala

Vitaminele sunt esențiale pentru echilibrul organismului. Există anumite perioade în care organismul dă semne că are nevoie de ele, mai ales dacă traversezi zile stresante și obositoare. Pentru a trece cu brio de aceste momente, ai nevoie de o singură vitamină.
Vitamina D, esențială pentru organism
Potrivit medicilor, vitamina D joacă un rol crucial în buna funcționare a întregului organism. Aceasta are rol antiinflamator, antioxidant și este importantă pentru susținerea funcției cerebrale. Vitamina D se poate administra după consultarea medicului specialist, acesta va decide doza de care are nevoie fiecare pacient.
Simptomele deficitului de vitamina D
Atunci când organismul duce lipsă de vitamina D, îți va transmite imediat semnale. Unul dintre cel mai evidente este un sistem imunitar scăzut, ceea ce poate duce la răceli frecvente. Senzațiile de oboseală, durere la nivelul oaselor sau oscilațiile de greutate sunt și ele semne că ai nevoie de vitamina D.
„Vitamina D are un rol complex în funcționarea întregului organism. Un aport optim de substanță în corp contribuie la reducerea inflamației, susține sistemul imunitar și îmbunătățește sistemul osos și pe cel muscular.”, a spus medicul Brotac, pentru digi24.ro.
Administrarea vitaminei D
Vitamina D se administrează fie pe cale orală, fie pe cale injectabilă. Pentru ca efectele să fie mult mai vizibile, este recomandat ca vitamina D să se administreze împreună cu vitamina K2 și magneziu. Nu există o doză ideală de vitamina D. Aceasta se stabilește de către medicul specialist și diferă în funcție de vârsta pacientului, dar și de perioada anului în care urmează să se administreze. Pe lângă cele două căi de administrare a vitaminei D și anume, pe cale injectabilă și pe cale orală, pacienții cu deficit pot introduce în dietă anumite alimente bogate în vitamina D. Printre cele mai importante se numără: laptele, iaurtul, peștele, ciupercile, citricele și gălbenușul de ou. „O dietă alimentară variată și echilibrată poate fi o modalitate prin care organismul să asimileze vitamine și nutrienți esențiali.”, a mai spus medicul Brotac, pentru sursa menționată. În afară dietei cu alimente bogate în vitamina D, la fel de benefică este și expunerea moderată la soare. În urma acestei expuneri, organismul va începe să producă vitamina D în mod natural.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨