Podul Lezíria, minune a ingineriei moderne și atracție turistică

Podul Lezíria este o operă de artă a ingineriei moderne, un punct de atractie turistică și un simbol al arhitecturii contemporane. Această structură impresionantă se află în Portugalia și leagă orașul vibrant Carregado de peisajele uimitoare care îl înconjoară.
O minunăție a ingineriei
Podul a fost inaugurat pe 7 iulie 2007 de premierul de atunci al Portugaliei, José Sócrates. Obiectivul principal al construirii acestui pod a fost de a devia traficul din capitala Lisabona și de a decongestiona podurile Vasco da Gama și 25 de Abril. Lungimea podului Lezíria este de 12 km, clasându-se ca al nouălea cel mai lung pod din lume și al doilea cel mai lung din Europa.
Construcția impresionantă a Podului Lezíria
Elementul care face acest pod o minune a ingineriei moderne este faptul că, pentru fundația sa, au fost folosiți 400.000 m3 de beton și 45.000 tone de oțel. Acestora li se adaugă 3.000 tone de pretensionare și 52.300 ml de piloți. Pe lângă rolul său funcțional de a fluidiza traficul, podul atrage turiștii ca un magnet, oferind priveliști impresionante și ocazia de a explora zone rurale aparte.
Podul Lezíria oferă un punct de observație unic, iar peisajul înconjurător este ideal pentru picnicuri și relaxare. Mulți turiști aleg să facă scufundări sau chiar să se scalde atunci când temperaturile sunt prietenoase. Podul este deschis pe tot parcursul anului, primind nu doar turiști, dar și localnici. Există persoane care vin în Portugalia special pentru a admira acest pod, prezent în numeroase fotografii de pe internet.
Care sunt noile sume care vor intra pe cardurile de alimente. Data la care va fi livrata noua tranșă de bani
Se dă a 13-a pensie înainte de Paște 2025! Despre ce sumă de bani este vorba? Marcel Ciolacu: „Am decis în coaliţie acordarea unui sprijin financiar”
Elevii care vor primi 352 de lei în luna martie: Cum se calculează și care este cuantumul minim al burselor în 2025
Conținutul publicat pe dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨